2017. június 23., péntek

Egyensúly 8.

A torták románca


Az életünk során sokszor válaszúthoz érünk, és mindig tudjuk, hogy merre kell menni. Mégsem arra megyünk. Választjuk inkább a lehetetlen küldetéseket. Máskor az irracionális megoldást. Olykor kötelességet teljesítünk. Néha az egónk diktál. Megint máskor meg a szívünkre hallgatunk. Az út néha sima és kanyargós, néha egyenes és göröngyös, néha csodálatos de veszélyes, néha merész, néha boldog, néha szomorú, néha fájdalmas. Bármi legyen is a végkifejlet általuk leszünk egyre jobbá. Mire végigmegyünk egy-egy útszakaszon, már semmi sem lesz ugyanaz, mint addig volt, mert azokat az érzéseket annak előtte sosem éreztük még sehol, semikor, senki mással. Néha a történet nélkülöz minden realitást, de ettől még tökéletes. Talán pont ettől lesz az. Izgalmas, élvezetes, egyszerűen jó. Ezért tesszük. Csak ezért. És ezért nincs mit megbánni… Örömforrás… Édes az íze… Csábít az illata… Vonzza szemünket a színeivel… Az egész nagyon egyben van…Mint mikor eléd tesznek egy tortát.





Soha nem azt kapjuk maradéktalanul, amire vágyunk. Ha nem így lenne, akkor mindig minden kiszámítható volna, és az igazán nagy dolgok elvesztenék a varázslatosságukat. Semmiért sem kellene harcolni, semmit sem kellene kitalálni, megtervezni, becserkészni. Mi is lenne velünk akkor? Hiszen az ördög a részletekben lakozik.


A dobos torta sosem jött össze, pedig mindig arra vágytál, mert olyan romantikusnak tűnt. De volt helyette laza oroszkrém, határozott csokis, egyszerű citromos-túrós, különleges zacher és volt érzéki eper is… olykor mega-habbal. Így sikerült megkóstolni sokféle torta ízét, megcsodálni őket egyenként, megérteni, hogy a cukrászat is művészet. Megszeretni őket, vagy nem megszeretni. Mindenesetre megtanulni élvezni az ízüket, értékelni az extra habot rajtuk. Megtanultad, hogy a tortát gyorsan meg kell enni, mert hamar megromlik. A jó dolgok már csak ilyenek: rövid életűek. Azon kívül tortát nem eszünk minden nap. Alkalom kell hozzá. Ennélfogva sosem egyedül élvezzük. Bizonyára ez is emeli a fényét.


Azután kikötsz az epertortánál. Valójában sosem gondoltál rá, hogy az is jó lehet, de valaki rávesz, hogy kóstold meg, hogy ugyan egyél már meg vele egy szeletet. Majd az egész egy kalandos édes öleléssé finomul. Légiesen könnyed, harmonizáló ízek, egyszerűen kihívó színek, a friss gyümölcs illata. A látvány, és a gondolatok teljes egyensúlya. Egy csepp erotika… és sok-sok hab, amire nem gondoltál, de ott van, a tiéd.


A szerelmes ölelésben nem csak a test vesz részt. Nem csak testi vágy él benne, hanem a lélek vágya is. A lélek vágyik arra, hogy a testek ölelésében teljesedjen ki a szerelem. Szerelem nélkül megérinteni a másik testét, eggyé válni vele olyan, mint egy gyönyörű torta cukor nélkül. Az adja meg az alapját, értelmét, amitől torta a torta. Az édes ízt. Az ölelés édes ízét, a lelkek közötti szeretet a szerelem adja.”
(Csitáry-Hock Tamás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése